Descriere proiect

Descriere proiect - Amenajare Parcul Gulliver


Parcul Gulliver sau Parcul Junimea este situat pe strada Gheorghe Săulescu în spatele Librăriei Junimea și lângă Cinema Victoria. Parcul are o suprafață totală de 8236 m². Spațiul verde din Parcul Guliver în suprafață totală de 5017 m² a fost în stare avansată de degradare datorită vegetației îmbătranite, dezvoltate necontrolat care a dus la dispariția suprafețelor gazonate și cu plante floricole, din aceasta cauză fiind necesară refacerea lui precum și a aleilor din parc.
Aleile existente în suprafață totală de 2836 m² sunt degradate și neconturate corespunzător. S-au propus spre realizare căi de acces asfaltate care rezolvă funcțiunea de tranzit a parcului dar și cea de relaxare precum și mobilier urban (bănci și coșuri de gunoi).
Aparatele fitness existente în parc au fost propuse spre regrupare într-un singur loc, alăturat parcului de joacă pentru copii, pentru ca adulții care însoțesc copiii în parcul de joacă să poată folosi odată cu supravegherea copiilor și aparatele de fitness. S-a propus completarea mobilierului urban prin amplasarea a trei bănci de dimensiuni mai mari care vor fi situate în jurul unor arbori și care permit desfășurarea mai multor tipuri de activități.
Monumentele statuare rămân în poziția inițială, nu se intervine cu modificări asupra lor ci doar cu lucrări de intreținere necesare (curățare). Statuile existente, în număr de 4, vor fi puse în evideță prin amenajare cu piatră decorativă albă, gazon și prin grupaje de plante pitice.


Creșterea vegetației lemnoase a modificat pe unele porțiuni aspectul ansamblului peisagistic, creându-se aglomerări ale arbuștilor și arborilor și s-a propus intervenirea cu toaletări acolo unde este cazul. Gardurile vii îmbătrânite, degradate, incomplete s-au propus pentru toaletare/defrișare.
Terenul care urmează să se gazoneze trebuie eliberat de vegetaţia concurentă existentă (buruieni, iarbă, rădăcini). S-a propus și amenajare cu sistem de irigare automatizat pentru a completa nevoia de apă a gazonului nou înființat precum și a plantelor. Solul curăţat trebuie să fie mărunţit prin frezare, nivelat şi tăvălugit uşor pentru a evita lăsarea terenului ulterior. De asemenea trebuie adăugat pământ fertil pentru a umple diferențele de nivel existente.
Reamenajarea Parcului Guliver intenţionează să ofere locuitorilor cât şi celor care sunt în trecere un spaţiu estetic vizual şi util în acelaşi timp dacă ţinem cont că arborii sunt surse vii şi sigure de oxigenul de care avem atâta nevoie.
Acolo unde spațiul o permite s-au propus amenajări peisagere prin grupaje de arbori și arbuști decorativi prin frunze, flori sau fructe pe tot parcursul anului. Câteva din speciile ornamentale propuse pentru reamenajare sunt: Acer platanoides Royal Red, Acer negundo Variegatum, Cotoneaster dammeri radicans, Euonymus fortunei Coloratus, Juniperus Tamariscifolia, Juniperus pfitzeriana Old Gold, Carex sp., Berberis thunbergii aurea, Berberis Red Rocket, Spiraea Goldflame.
Vegetația propusă pentru reamenajare este reprezentată și de arbori și arbusti cu frunziș colorat care vor îmbunătăți biodiversitatea cât și aspectul estetic al parcului.

Galerie Imagini


Proiecte la Final


Partenerii noştri

iasitvlife
focus