Descriere proiect

Descriere proiect - Amenajarea spațiu verde Esplanada Oancea


Organizarea și gestionarea orașelor presupune o bună planificare, astfel încât să mențină în echilibru natura și dezvoltarea socio-economică. Una dintre căile importante pentru crearea unui cadru ambiental sănătos și plăcut este dezvoltarea spațiilor verzi care permite recreerea sau odihna de scurtă durată a persoanelor ce vizitează zona, dar este în egală măsură benefică și pentru familiile care caută o oază de relaxare.
Spațiul verde de pe Esplanada Oancea îndeplinește funcția de ameliorare a climatului urban prin moderarea temperaturilor excesive și atenuează variațiile de temperature diurne și sezoniere.
SC SERVICII PUBLICE IAŞI SA prestează activități permanente de întreținere și reamenajare a zonei, iar în anul 2018 a realizat următoarele lucrări:

  • Aducerea terenului la cotă;
  • Scoaterea gardului viu îmbătrânit și deschiderea spațiului;
  • Plantarea materialului dendrofloricol (arbuști, flori perene și de sezon cu frunziș colorat);
  • Instalare mobilier urban ( ansamblu de mese de șah, bănci, coșuri de gunoi);
  • Sistem de iluminat public;
  • Amenajarea unui sistem de irigare automatizat care asigură necesarul de apă al materialului dendrofloricol;
  • Montare rulouri de gazon.

Rulourile de gazon au fost alese ca bază datorită calităţilor înalte de rezistenţă la tasare, situaţii atmosferice şi climatice extreme (temperaturi foarte ridicate/foarte scăzute, noxe, boli şi dăunători, secetă/excedent de umiditate, etc). Acestea îmbunătățesc calitatea vieții și reduc stresul, fiind și un filtru natural împotriva poluării.
Gazonul reprezintă o parte integrantă a peisajului creat, oferind beneficii funcţionale, terapeutice, estetice şi de agrement. Suprafaţa de gazon leagă, uneşte şi scoate în evidenţă toate calităţile elementelor proiectate.

Galerie Imagini


Proiecte la Final


Partenerii noştri

iasitvlife
focus