Descriere proiect

Descriere proiect - Parcul Expoziției


Istoric
Parcul Expoziției a fost amenajat în anul 1923, după Unirea Basarabiei și Bucovinei cu România când, pentru a se cunoaște potențialul acestor provincii și a se stabili strânse legături economice între ele, s-a luat hotărârea să se deschidă la Iași o „Expoziție agricolă viticolă și de industrie casnică a Moldovei întregite“, la care au fost invitați producători din toate ținuturile.
Ca urmare a faptului că lipsea din oraș un spațiu potrivit pentru a găzdui o expoziție, Comisia Interimară a Iașilor, condusă de primarul Constantin Toma a hotărât folosirea maidanului de la capătul aleilor Ghica Vodă, Parcul Expoziției fiind inaugurat la data de 27 septembrie 1923.
Planul de sistematizare al zonei și de amenajare a terenului necesar pavilioanelor a fost întocmit de către arhitectul Nicolae Ghica-Budești.
Sursa:Wikipedia
În prezent, PARCUL EXPOZIȚIEI este destinat tranziției, recreerii sau odihnei de scurtă durată a persoanelor ce vizitează zona dar și pentru cei care caută o oază de relaxare.
Parcul îndeplinește funcția de ameliorare a climatului urban prin moderarea temperaturilor excesive și atenuează variațiile de temperature diurne și sezoniere.
SC SERVICII PUBLICE IAȘI SA întreține permanent acest parc, realizând acțiuni de:

  • toaletare a vegetației lemnoase
  • înlăturare a vegetației îmbătrânite, degarnisite și uscate
  • ridicare a coronamentului arborilor și arbuștilor
  • reparare a aleilor și mobilierului existent
  • amenajare a unui sistem de irigare automat
  • așternere gazon tip rulou sau semănare de semințe de gazon
  • de îmbogățire a biodiversității cu vegetație arbustivă, floricolă și ierboasă.

La aceasta amenajare s-a folosit tehnică la standardele cele mai înalte şi materilal dendrofloricol de calitate ridicată. Materialul floricol este de calitate superioară şi urmăreşte realizarea unui impact vizual puternic prin culoare şi formă.

Galerie Imagini


Proiecte la Final


Partenerii noştri

iasitvlife
focus