Descriere proiect

Descriere proiect - Amenajare Rond Agronomie

Prezentare amenajare Punctul de atracţie al Rondului Agronomie este, din păcate, una din puţinele fântâni arteziene ale oraşului Iaşi. Prin amenajarea "Rond Agronomie" s-a urmărit stilizarea zonei. Terenul fiind strict limitat de artere rutiere în exterior şi fântâna cu alei de acces în interior, s-a folosit pentru proiectare Stilul Geometric, principiul conducător respectat fiind cel al Simetriei şi Ordonării unui element faţă de altul.

Proiectul înainte de execuție


Desenul creat a urmărit realizarea unei proporţii juste a elementelor de ansamblu şi a detaliilor faţă de elementul dominant - fântâna arteziană. Astfel, desenul proiectat se subordonează centrului compoziţional; axele de perspectivă sunt largi, conform cu stilul adoptat al compoziţiei, aceasta rezolvând problema amenajării spaţiului, creând o vizibilitate maximă a participanţilor la trafic. Gazonul constituie un element de bază în amenajarea spaţiului, întregul desenul fiind proiectat pe o peluză ce constituie una din principalele frumuseţi ale amenajării pe care se profilează, într-un contrast puternic, jocul de culori şi forme. Îmbinarea culorilor şi nuanţelor materilalului dendrofloricol folosit în amenajare s-a făcut ţinând cont de fondul verde al peluzei. Gazonul reprezintă o parte integrantă a peisajului creat, oferind beneficii funcţionale, terapeutice, estetice şi de agrement.

Proiectul în schiță


Proiectul la final


Suprafaţa de gazon leagă, uneşte şi scoate în evidenţă toate calităţile elementelor proiectate.
La aceasta amenajare s-a folosit tehnica la standardele cele mai înalte şi material floricol de calitate ridicată şi anume:

  • sistem de irigaţii computerizat ce asigură o udare performanţă (ce ţine cont de perioada de udare, timpul de udare, debitului distribuit, gradul de pulverizare, temperatură, etc);
  • rulouri de gazon ce au permis pe de o parte o concretizare rapidă şi fidelă a desenului proiectat cu respectare fidelă a rafinamentului detaliilor proiectate iar pe de alta parte o rezistentă în timp a întregului ansamblu proiectat. Rulourile de gazon au fost alese ca baza a compoziţiei datorită calităţilor înalte de rezistenţă la tasare şi la situaţii atmosferice şi climatice extreme (temperaturi foarte ridicate/foarte scăzute, noxe, boli şi daunatori, secetă/excedent de umiditate, etc).
  • materialul floricol ce umple arabescul proiectat este de calitate superioară şi urmăreşte realizarea unui impact vizual puternic prin culoare şi formă.
Crearea acestui spaţiu a fost realizată de personalul angajat la Servicii Publice Iaşi, începând de la faza de analiză, proiectare, trasare, execuţie şi întreţinere.

Proiecte la Final


Partenerii noştri

iasitvlife
focus