Descriere proiect

Descriere proiect - Podul de Piatră

Rondul Podul de Piatră este un rond ce marchează un sens giratoriu mare ca suprafaţă, pe care sunt amplasate mai multe elemente tehnice - cămine de vizitare / tablouri electrice/ ceas/ stâlpi din beton - care au limitat posibilităţile de proiectare, alegand stilul geometric cu sistematizarea vegetaţiei pe orizontală. Desenul creat este arăbesc ce a urmărit realizarea unei proporţii juste a elementelor de ansamblu şi a detaliilor faţă de elementele deja existente, acesta rezolvând problema amenajării spaţiului, creând o vizibilitate maximă a participanţilor la trafic.
Gazonul constituie un element de bază în amenajarea spaţiului, întregul desen fiind proiectat pe o peluză ce constituie una din principalele frumuseţi ale amenajării pe care se profilează, într-un contrast puternic, jocul de culori şi forme.

Proiectul înainte de execuție


Îmbinarea culorilor şi nuanţelor materilalului dendrofloricol folosit în amenajare s-a făcut ţinând cont de fondul verde al peluzei. Gazonul reprezintă o parte integrantă a peisajului creat, oferind beneficii funcţionale, terapeutice, estetice şi de agrement. Suprafaţa de gazon leagă, uneşte şi scoate în evidenţă toate calităţile elementelor proiectate.
La aceasta amenajare s-a folosit tehnica la standardele cele mai înalte şi materilal dendrofloricol de calitate ridicată şi anume:
- sistem de irigaţii computerizat ce asigură o udare performantă (ce ţine cont de perioada de udare, timpul de udare, debitului distribuit, gradul de pulverizare, temperatură, etc);

Proiectul în schiță



- rulouri de gazon ce au permis pe de o parte o concretizarea rapidă şi fidelă a desenului proiectat cu respectarea fidelă a rafinamentului detaliilor proiectate iar pe de altă parte o rezistenţă în timp a întregului ansamblu proiectat. Rulourile de gazon au fost alese ca baza a compoziţiei datorită calităţilor înalte de rezistenţă la tasare şi la situaţii atmosferice şi climatice extreme (temperaturi foarte ridicate/foarte scăzute, noxe, boli şi dăunători, seceta/excedent de umiditate, etc).
- materialul floricol ce umple arabescul proiectat este de calitate superioară şi urmăreşte realizarea unui impact vizual puternic prin culoare şi formă; s-au folosit trandafiri în două culori de contrast maxim: alb şi roşu.
- materialul dendrologic folosit este Buxusul care delimitează cele două zone: zona de gazon şi zona de trandafiri, oferind un impact vizual puternic; Buxusul este un arbust bine adaptat condiţiilor climatice din România, suportând atât umbra cât şi soarele puternic, este rezistent la noxe, având (pentru amenajarea aceasta) şi rol de protecţie a trandafirilor.

Proiectul la final


Crearea acestui spaţiu a fost realizată de personalul angajat la Servicii Publice Iaşi, începând de la faza de analiză, proiectare, trasare, execuţie şi întreţinere.

Proiecte la Final


Partenerii noştri

iasitvlife